Συμπεριφορά στο Γυμναστήριο

Ιουλ

Συμπεριφορά στο Γυμναστήριο

Κάρτα μέλους: Την προσκομίζετε πάντα κατά την είσοδό σας στο γυμναστήριο και τη δίνετε στη γραμματεία για να επιβεβαιωθεί η παρουσία σας.

 

Συνέπεια: Αν συμμετέχετε σε κάποιο ομαδικό πρόγραμμα ή πρόγραμμα που απαιτεί συγκεκριμένο ραντεβού (π.χ. με προσωπικό γυμναστή), φροντίστε να είστε στην αίθουσα τουλάχιστον 2-3 λεπτά πριν από την καθορισμένη ώρα έναρξής του.

Ακυρώσεις: Αν δεν μπορείτε να παρευρεθείτε σε πρόγραμμα που απαιτεί δήλωση κράτησης θέσης ή υπηρεσία για την οποία έχετε κλείσει ραντεβού, ειδοποιήστε εγκαίρως τη γραμματεία του γυμναστηρίου.

Ενδυμασία άσκησης: Άνετη, λειτουργική και... ευπρεπής. Όχι ντεκολτέ, προκλητικά μπουστάκια, αμάνικα και πολύ κοντά σορτσάκια. Ναι σε φόρμες και κοντομάνικα μπλουζάκια. Αθλητικά παπούτσια απαραιτήτως.

Υγιεινή: Τηρείτε σχολαστικά τους κανόνες καθαριότητας τόσο για το σώμα σας (ντους, καθαρά ρούχα, χρήση αποσμητικού κ.λπ.) όσο και για το χώρο (π.χ. σκουπίδια στο καλαθάκι).

Κινητό τηλέφωνο: Προτιμότερο απενεργοποιημένο ή έστω στο αθόρυβο. Χρησιμοποιήστε το μόνον όταν είναι αναγκαίο, μη μιλάτε σε αυτό καθώς γυμνάζεστε, μην περιφέρεστε ενόσω μιλάτε, μη φλυαρείτε άσκοπα δίπλα σε άτομα που γυμνάζονται.

Χαμηλοί τόνοι: Αποφεύγετε σχόλια και προσωπικές συζητήσεις στην αίθουσα της γυμναστικής, μιλάτε χαμηλόφωνα όταν αυτό είναι απαραίτητο, αφήστε την πολυλογία για το χώρο αναμονής.

Αποφυγή διενέξεων: Αν κάποιος σας ενοχλεί με τη συμπεριφορά του, μην εμπλέκεστε σε προσωπικές συζητήσεις και παρατηρήσεις, αλλά απευθυνθείτε κατευθείαν στους γυμναστές ή στον υπεύθυνο του γυμναστηρίου.

Αναγκαία «υποχώρηση»: Σε περιόδους αιχμής τα γυμναστήρια οριοθετούν το χρόνο εκγύμνασης στα ηλεκτρονικά όργανα, π.χ. στο διάδρομο. Όταν περιμένουν κι άλλοι να τα χρησιμοποιήσουν, μην κάνετε υπέρβαση του καθορισμένου μέγιστου χρόνου.

Υπομονή: Αν κάποιος γυμνάζεται σε ένα όργανο που θέλετε να το χρησιμοποιήσετε, μην τον ρωτάτε συνεχώς εάν τελειώνει. Περιμένετε υπομονετικά τη σειρά σας, κάντε μια παρόμοια άσκηση σε άλλο όργανο ή προχωρήστε στην επόμενη άσκηση του προγράμματός σας.

Προστασία: Χρησιμοποιείτε πάντα μεγάλη ατομική πετσέτα. Απλώστε την πάνω σε κάθε επιφάνεια που ξαπλώνετε ή κάθεστε, όπως π.χ. πάγκοι, μηχανήματα και στρωματάκια.

Τακτοποίηση: Τοποθετείτε ξανά στη θέση τους τα βαράκια, την μπάρα, τους δίσκους βαρών και οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιήσατε για την άσκησή σας.

Προσωπικό: Μη δυσανασχετείτε όταν σας κάνουν ευγενικές υποδείξεις ή όταν ο γυμναστής διορθώνει τα λάθη σας σε κάποια άσκηση. Ζητήστε τους βοήθεια όποτε τη χρειάζεστε και μην ντρέπεστε να τους κάνετε ερωτήσεις γύρω από τη γυμναστική σας.

Παράπονα: Όταν είστε δυσαρεστημένη από κάτι, όπως π.χ. από τη συμπεριφορά των γυμναστών, τη δυνατή μουσική ή την υγιεινή του χώρου, πρέπει να το αναφέρετε στον υπεύθυνο του γυμναστηρίου ή να το γράφετε στο ειδικό έντυπο («κυτίο παραπόνων»).